Bryggeriet – 4. dag

Dagen begynner som vanlig med kaffe. Er i det som skal bli bryggeri klokken syv og går i gjennom det som skal gjøres før dagen er over. Er nesten klar med det som står igjen i selve bryggerietasjen, så jeg må begynne å sette opp bjelkelaget som går igjennom fjøstaket og opp til andre etasje i låven. Men først kaffe.

Dag fire – planker og bjelker

Som sagt, så står det litt igjen av å sette opp av planker opp under taket. Her tar det litt tid før jeg blir enig med meg selv om hvordan jeg skal ha opplegget. Er vel det som er så greit å jobbe alene, er ikke noen andre som legger seg opp i hvordan ting blir gjort.

Etter litt fram og tilbake så endte avslutningen fra den lavere delen av taket mot den delen som jeg forhøyer med 40 cm som bildene viser ovenfor. Alltid fint med noen små detaljer her og der.

Nå som den nederste delen av taket var ferdig var det bare å sette i gang med bjelkelaget. Her mangler det ikke på kloke idéer som vanlig mens detaljplanleggingen har reist på ferie. Jeg skriver om de kloke idéene ved en seinere anledning når taket/gulvet begynner å ta form. Litt vanskelig å beskrive alt i detaljer, ikke minst når detaljene ikke finnes.

Når jeg kappet taket så stå jeg igjen med to 4×4 bjelker som jeg kunne bruke igjen til bjelkelaget. Jeg trengte to til og de hadde jeg heldigvis fått med meg fra jobben mellom Egersund-Moi for noen uker siden. Disse hadde jeg plassert i møkkakjelleren, må nok si at det var den lureste plassen jeg kunne ha lagret dem, dette kan dere jo se på disse bildene:

Enkelt og greit, gå ned i møkkakjelleren, finner 4×4, dytter dem opp der de kom fra, går opp igjen og ta i mot. Så var det bare å få dem opp hvor de skulle stå 2,5 meter over bakken.

Tilpasningen for bjelkene gikk noen lunde greit men det var noen utfordringer og tanker på hva som var den enkleste løsningen, noen av bjelkene og støttene skal jo også brukes som reiseverk for veggplankene som skal fra bryggeriet og om i forhøyningen. Det gikk bra til slutt. Det ble til og med sånn at for første gang på disse fire dagene fikk jeg noe som var i vater. Jeg vet forsatt ikke hva som har skjedd her. Sikker noen feilmålinger som måte til.

Etter en liten applaus til meg selv så var det bare å sette i gang igjen. Jeg begynte å kle forhøyningen med bord innvendig for å se hvordan det kommer til å se ut. Jeg har fortsatt ikke helt bestemt meg hvordan det endelige resultatet på forhøyningen skal se ut, skal jeg ha taket flat eller skal jeg la det skrå opp i mot et rør hvor jeg kan koble til en vifte for avtrekk. Det blir en del damp når man setter i gang med bryggingen. Men jeg er temmelig sikker på at dampen kommer til å stige opp uansett. Får jeg litt varme i bryggeriet så burde varmen kunne dra med seg dampen. Men her må det nok prøves for å se hvordan det blir. Hadde vært fint å slippe å installere en vifte med tilhørende elektriske duppeditter Uansett så begynner dette å ligne på noe i mine øyne. Lurer på om andre kan se på noen muligheter her også. Nå er det ikke bare ett tak til bryggeriet jeg bygger. Jeg bygger også ett gulv til andre etasjen på låven. Nå som dette ligger en del høyere en den andre delen av gulvet så er det ikke mye en kan bruke det til. Eller? Jeg har mine idéer for hvordan det endelige resultatet skal bli til slutt. Har ikke planer om å fortelle om det her, men jeg kan nevne noen stikkord som gress, kos, langbord, øl, moro og søvn. Når resultatet er ferdig så er det opplagt med disse stikkordene. Legg i hvertfall merke til den ene bjelken til høyre som stikker litt ut, alt har en plan.

Resten av kvelden gikk til å få på plass den siste bjelken samt rydde opp på låven sånn at ting blir klare neste gang jeg kommer. I morgen skal jeg på jobb igjen og blir på Moi i en del dager. Må si at jeg gleder meg til neste gang. Ikke så glad for den ene oppgaven, den å få på plass takpapp og isolasjonen i gulvet, men dess mer glad i å bli ferdig med forhøyningen av taket og sett i gang med det som blir på låvegulvet. Når det er på plass begynner jeg med smådetaljene inne i selve bryggeriet. Jeg må få inn en betongklump, møbler, pusse veggene og male, pusse litt mer på taket og eventuelt lakke det samt en del andre småting får å få det til som jeg ønsker.

Apropos betongklumpen. Jeg lovte i går at jeg skulle snakke om den i dag. Saken er at vi må jo ha en vask inne på bryggeriet. Jeg har sett en del rustfrie vasker på Finn.no men jeg synes ikke de passer inn. Jeg ble derfor svært glad når jeg så at en person la ut en betongvask på samme nettsted. Det var bare å komme og hente. Han som la ut annonsen skulle hjelpe til med å få vasken ut av kjelleren og inn i bilen. Jeg og Maria reiste derfor sammen og plukket opp vasken:

Vi fikk beistet på 80-100 kilo opp trappen og inn i bilen. Nå står den trygt inne på låven før den skal vaskes og settes på plass inn i bryggeriet.

Så er det bare å glede seg til å komme i gang igjen. Det bli desverre ikke før om noen dager. Først skal jeg på jobb igjen mellom Mo og Egersund.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *