Bryggeriet – 5. dag

Det ble en liten tur til Tjennbakken denne helgen. Er egentlig på jobbturnus men klarte å ta meg fri ettersom jeg hadde jobbet noen ekstra dager og skal jobbe en ekstra dag i neste uke også. I går når jeg skulle reise var det flaks i uflaks at jobben trengte noe materiell fra Oslo. Noe som gjorte at han ene arbeidskollega minn måtte kjøre bil mot Oslo og møte en annen arbeidskollega midt imellom Moi og Oslo for å ta imot det som gutta trengte på jobb. Jeg brukte anledningen og fikk lov til å sitte med. Det ble avtalt at overleveringen av materialet skulle foregå på Tjennbakken. Jeg fikk også med meg en del materiell som jeg har sanket til meg på jobben, noe som kommer til å brukes i seinere byggprosjekter. Uansett, jeg var fornøyd og jeg tror gutta var fornøyde også, jeg lagde en gryterett til dem før de måtte snu tilbake, en til Oslo og en til Moi.

Ellers begynte lørdagen tidlig som vanlig. Jeg valgte å vente med det støyende arbeidet til etterklokken ni. Tok derfor og tomte en kasse og en tønne med sand som var i veien for meg inne i fjøset. Regner med at dette har blitt brukt til strøing av oppkjørselen.

Så ble det litt rydding før jeg begynte med taket og veggene i den forhøyde delen av fjøset. Her fikk jeg bruk for en del materiell som jeg hadde revet tidligere i sommer når jeg fjernet et lite skur som stå utenfor låven. Må si at jeg er fornøyd at jeg kan bruke de materialene til noe fornuftig, de var stort sett i veien og jeg var ikke sikker hva jeg skulle bruke dem til ellers.

Jeg var også en liten tur opp  i 2. etasje hvor jeg måtte rydde vekk en del planker. Mens jeg ryddet skjedde vårt første arbeidsulykke på gården. Fikk en plank med spiker i armen og akkurat i en stor blodåre. Ble litt røde farger men det stoppet opp kanskje fort.

Det ble et lite avbrekk fra arbeidet når vi skulle hente en køye vi hadde kjøpt på Finn.no for 300 kroner. Jeg og Maria kjørte til Arendal og hentet køya og tok så en liten tur innom Montér for å kjøpe maling og to trillebør fra høyeste klasse til 150 kroner stikket.. Fikk også tatt bilde av grisen når vi skulle handle mat.

Når vi var tilbake var det bare å fortsette med taket. Var ikke mye igjen og jeg klarte å bli klar inne i selve bryggeriet. Nå hadde Maria startet opp grillen og satt sammen de to trillebørene.

Litt ut på kvelden foretok jeg en liten røyktest inn i bryggeriet. Idéen med den delen av taket som er forhøyd er ikke bare å få til en bedre arbeidsplass når vi driver og lager mesken, delen skal også fungere som oppsamling av damp som oppstår når vi koker opp mesken. Jeg tok derfor røyktest til å se om det er bra gjennomtrekk ved avtrekkshullet i taket.

Nå var det ikke så mye varmeforskjell mellom temperaturen inne i bryggeriet og 2. etasje men det avtrekket fungerte som det skulle og røyken forsvant raskt igjennom hullet. Så får jeg se om det holder med kun varme i bryggeriet for å suge ut dampen eller om jeg må installere en vifte over hullet også. Skal vi brygge mye så må vi nok gjøre det siste, ellers er det fare for at dampen setter seg i trematerialet og isolasjonen.

Dette var ellers en fin og produktiv dag med en fin avslutning av grillet mat og god drikke samt diskusjoner om planer for både ene og det andre på gården framover.

I morgen må jeg rive opp gulvet i andre etasje for å komme til taket i bryggeriet. hvor jeg må legge inn takpapp og isolasjon før jeg stenger gulvet igjen. Er vel den kjedeligste jobben hvor alt arbeidet skjules igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *