Bryggeriet – 21. dag

Som jeg skrev om i går så er neste prosjekt en liten knust steinplate. Platen fant jeg på søppeldynga på Langøyene i Oslofjorden i fjor sommer, nøyaktig  plassering kan ses på kartet.

Jeg har lenge undret meg over hva denne platen kan ha vært brukt til. Jeg har fortsatt ikke noe svar så alle forslag er velkomne.

Jeg har også tenkt litt over hva jeg skal bruke denne platen til. Tenkte først å slisse plass din den i veggen i bryggeriet, men jeg ombestemte meg og begynte å lage en klokke uten av i stedet.

Og så var det å sette i gang med selve klokkemekanismen.

Det tok litt tid å få skrap nok plass for selve urverket. Var litt rett for å skrape for mye og komme igjennom på framsiden. Måtte skrape inntil jeg hadde bare noen millimeter igjen for å få den delen av klokken som skal igjennom hullet og  viserne skal festes på.

Nå var det bare å finne noe som jeg kunne bruke til å markere de forskjellige klokkeslettene. Hadde mange idéer for å gjøre dette på planken, men selve steinen var det lit verre med.

Jeg hadde først tenkt å bruke noen av beinene jeg har liggende på verkstedet. Var meningen å felle disse inn i treverket. Jeg fant fort ut at beinene er for skjøre for å kunne brukes til det. Jeg ombestemte meg og gikk for en enklere løsning.

Som bildene forklarer så brukte jeg aske og trelim for å lage markeringen av klokkeslettene på treverket. Når asken var på plass og tørket litt, pusset jeg over med sandpapir.

For å markere klokkeslettene på steinplaten fant jeg noen gamle rustne spiker og limte disse i de hulene som passet best med de forskjellige klokkeslettene. Klokken åtte fikk to spikrer, de klokkeslettet havnet mellom to hull i plata.

Når alle klokkeslettsmarkeringene var på plass var det bare å henge klokken opp på veggen i bryggeriet. Den står nå plassert sånn ca. i midten av den ene veggen, men jeg kommer nok til å flytte den seinere.

Når har jeg ikke sjekket om klokken går helt riktig etter noen dager, men det er ikke så farlig så lenge vi bare har en klokke som går rund.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *