Bryggeriet – 2. dag

Når kaffen var drukket opp og klokken begynte å tikke mot syv var det bare å komme seg ut i fjøset igjen og starte dagens hvor jeg avsluttet i går. Seinere på dagen skulle jeg få besøk 5 stk som skulle overnatte en natt.

Dag 2 – Få opp taket igjen

Nå som jeg hadde fått unna all rivingen i går så var det bare å sette i gang med å tette igjen den laveste takdelen i fjøset med bord. Jeg måtte kappe til lister som jeg slår på takbjelkene for så å sette bord opp på listene.

Det må sies at litt større plass hadde ikke vært å noe dårlig idé. Noen av plankene som måtte deles opp var i lengste lagt for det lille fjøset. Men det gikk seg til som vanlig. Det ble noen lister og opp på veggen kom de.  Det kan nevnes (nevnte det i går) at gevinsten for å rive ned alt taket på den lavere delen av fjøset (ikke den jeg skal heve med ca 50 cm) er ca 3-4 centimeter. Jeg for ikke gjort noe med selve takbjelkene, de kommer like langt ned, men det føles mye høyre ut i forhold til hva høyden var, nå kommer jo takbordene i mellom bjelkene isteden for å ligge på undersiden.

Når jeg drev med kapping av taklistene så streifet den ene tanken etter hver andre meg. Det var jo litt dårlig plass og ikke var det så ryddig heller. Jeg kom nå på tanken igjen som jeg nevnte i starten av innlegget i går angående prioritering av prosjekter. Var bryggeriet virkelig første prioritering. Kanskje jeg skulle ha prioritert å lage verkstedet først. Da hadde jeg i hvertfall hatt kontroll på  hvor alle verktøyene ligger og jeg hadde fått det litt enklere med å arbeidene. Jajaja, kan ikke tenkte fornuftig alle dager. Uansett så er nok bryggeriet på øverste liste hos Maria med tanke på disse to prosjektene, verksted eller bryggeri.

Arbeidene med taket gikk kanskje så bra denne dagen med tanke på at det var dårlig med plass og verktøy. Det var mange planker som skulle renskes for spiker og rester av takpapp. Jeg gjenvinner alle plankene som jeg har revet ned fra før og pusser disse for hand.

Mange av plankene har blitt brukt opptil flere ganger, det kunne mann se ut ifra de forskjellige spikrene som satt fast. Var en del ruste spiker som indikerer at plankene har vært brukt et annet sted før, eventuelt så har taket blitt gjort om før i tiden. Mange av plankene har også fått en fin patina, samt at mange av dem er nok hjemmelaget, det kan man se på sagmønsteret som kommer på noen av de.

Når klokken tikket tre denne dagen så fikk jeg besøk av familien Sandal samt en kompis til gutta. De kom på to biler, sin egen privatbil samt bilen til meg og Maria. Vi fikk dem til å kjøre bilen vår ned til Tjennbakken sånn at vi fikk tømt den. Den var som vanlig fylt opp til randen med forskjellige ting som vi har vært og hentet på Finn.no eller kjøpt på loppemarked samt tatt fra våre egne leiligheter. Bak i bilen lå det også skjult en 150 cm lang betongkloss som jeg skriver om i morgen.

Resten av dagen skulle det fiskes i elva og vannet men det første jeg måtte gjøre var å høre på en ny demo. Saken er at sønnen Johannes Tor og hans kompis Simen spiller i tomannsbandet Golden Core. De har gjort det svært godt med tanke på at de ikke er så veldig gamle. Det var også godt å få litt islandsk mat. Fikk til og med gravhai av familiefaren Jon Julius (redaktor av Heimskringla.no).

De som liker litt rock en roll and se gutta i aksjon her:

Og til slutt, jeg vant dagens fiskekonkurranse med dette beistet:

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *