De tre kattelukene – del 1

Nå som Maria snart skal ta med kattene Sivert og Pernille til Tjennbakken så har vi hatt en livlig diskusjon hvordan de skal komme seg inn og ut av huset. Nå bruker Maria det ene gjesterommet som soverom mens hun venter på at hennes endelige soverom skal bli gjort litt om. Hennes ønske var derfor at vi lager et hull i døren inntil soverommet og så flytter vi døren til det andre soverommet når hun er klar for å flytte seg over i naborommet. Jeg derimot har prøvet å fortelle henne at jeg ikke ønsker å lage hull i en gammel dør, vi vet heller ikke om den passer i dørkarmen på det andre rommet hun skal flytte til. Jeg har derfor valgt å gjøre ting litt annerledes.

For de første to hullene bestemte jeg meg for å gå igjennom et oppbevaringsrom som har blitt laget der hvor taket skrår ned mot gulvet inn hos Maria. Har må det to hull til for kattene å kunne komme seg inn i soverommet til Maria. Det første hullet kommer rett over trappen til andre etasje. Her var det bare å sette i gang og lage et hull igjennom veggen og se hvor på baksiden jeg kommer.

Som en kan se så ser det ikke så ille ut med plasseringen på baksiden. Da er det bare å sette i gang med å lage hullet igjennom.

So far, so good som de sier i Amerika. Er som regel mange forskjellige lag en må igjennom når en driver med gamle hus. Kunne ha tenkt meg litt om før jeg kappet listverket, eventuelt laget hull igjennom først til å se hva som veggen inneholder. Traff dessverre på en stender til høyre i hullet og jeg måtte dermed flytte hele hullet litt lenger til venstre, ja, eller kappe igjennom stenderen. Jeg valgte det første. Etter noen småjusteringer med hullet og etter å ha kappet hele veien igjennom var det bare så sette i gang med å tette sidene av hullet og toppen. Det er rart hvor mye utstyr en trenger på et lite hull. Hele trappe begynner å bli full av diverse utstyr etterhvert.

Tettingen av sidene og toppen gikk greit for seg. Klinte til med litt sparkel og maling og det hele ser noen lunde greit ut. Fant også noen gamle lister ute i låven som jeg brukte rund åpningen. Det eneste som jeg angrer på nå er hvordan jeg kuttet de gamle listene. Nå trenger vi en liten skvett med tre forskjellige farger for å kunne male rund hullet i samme farge som de gamle fargene. Håper de klarer å lage noen farger til oss på Bjørdammen.

Nå som den første katteluken er klar nok for å kattene skal kunne gå igjennom denne veggen så var det bare å sette i gang med den andre inne på rommet til Maria. Der ventet en litt enklere oppgave.

Litt enklere å lage denne åpningen her. Nå mangler det bare å tette hullene innvending i døren samt få på noen lister rund åpningen inne i rommet hos Maria. Listene på baksiden kan vente til bedre tider.

Dette får være godt nok foreløpig. Skal kjøpe en skvett med mørk lakk og lakkere rammen etterhvert. Har også spart på den biten jeg kappet ut på den malte siden av veggen, tenker å den skap brukes til selve luken når jeg kommer så langt.

Nå står det kun en dør igjen som trenger en åpning. Denne gangen er det inngangsdøren.

Dette er gikk nesten for bra. Ser at det mangler de siste cm på framsiden av døren for å få dette helt perfekt. Må derfor fjerne mer av døren på innsiden.

Sånn, da kan kattene bare komme hjem. Det eneste som står nå er å fikse litt på alle de tre kattelukkene, litt maling her, litt sparkel der og så må jeg vel sette inn noen lukke mekanisme. Jeg er også redd for at Maria kommer til å be om den fjerde åpningen også. Men vi får se først om kattene klarer å åpne døra fra inngangspartiet og inn i huset. Hun sier jo hele tiden å de er så flinke til det meste. Nå må jeg bare prøve å finne noe av avkappet til den første døren sånn at vi kan få blandet riktig malingfarge. Håper vi slipper å male alle listene i trappepartiet på nytt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *