Bryggeriet – 7. dag

Endelig ble det langfri fra jobben. Var godt å komme tilbake og ha litt ekstra tid for å bli ferdige med de forskjellige tingene i bryggeriet. Er veldig fornøyed at jeg ble ferdig med det meste av isoleringen forrige gang. Nå er det mindre støvende arbeider som skal utføres samt en del «finsnekring».

Dagens mål er var å bli ferdig med klargjøringen for malingen samt å rive den ene veggen til den gamle båsen. Jeg satte i gang med klargjøringen til malingen. I forkant av malingen måtte jeg fuge igjen en del sprekker rund listene under taket. Her brukte jeg isolasjon på de største hullene før jeg klinte på med litt fugemasse. Ser straks finere ut og det skal nok bli enda finere når første malingstrøk er på plass.

Jeg har hele veien tenkt å bruke mest mulig av det som var i fjøset igjen. Dette gjelder også veggene til båsen. Nå så jeg at noe måtte endres, åpningen til båsen var litt liten og vannskålen som står inne i båsveggen er i veien for det meste. Jeg bestemte meg derfor for å rive den ene veggen samt endre litt på den andre.

Den minste veggen skal jeg beholde, men jeg må gjøre den litt kortere samt fjerne den ene endestolpen. Endestolpen er allikevel ikke høy nok etter at jeg hev den ene delen av taket. Endringene ble gjort i en fei og den tidligere veggen som nå har blitt et lite gjerde står støtt og stødig. Den andre veggen tok litt mer tid. Bare selve rivingen av treveggen tok en del minutter, ikke de minste spikrene som ble brukt til denne konstruksjonen i sinn tid.

Når veggen var endelig fjernet var det den lille vannskålen om måtte vekk. Jeg trodde faktisk det ikke skulle sitte så veldig fast, men jeg måtte til slutt finne fram en meisel og hammer og meisle vekk betongen på undersiden av skålen. Var så heldig at jeg tok med meg en meisel hjem fra jobb. Meiselen fant jeg i den ene tunnelen på Sørlandsbanen mellom Moi og Egersund. Et gammelt meisel som ble brukt ved byggingen av tunnelen i sinn tid. Her kunne en tro at de har lånt betong av tyskerene. Betong var knallhard. Det gikk til slutt og jeg fikk frigjort vannskålen. Er nokså fin skål, lurer på hvor jeg får brukt den. Kan eventuelt brukes i hønsehus, kan jo passe godt inn der som alle andre plasser.

Til slutt fjernet jeg resten av betongen og kappet to jern som hadde blitt brukt som innfesting for bjelkene i åpningen. Disse jernene løsnet når jeg begynte å kappe dem så jeg dro dem opp istedenfor å kappe de vekk.

Jeg fikk ikke tid til så veldig mye annet denne dagen. Maria kom utpå kvelden. Hun hadde kjøpt mer maling og fugemasse. Da blir det maling i morgen for alle penga. Blir godt å få litt farge på veggene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *