Bryggeriet – 13. dag

Da er jeg endelig i gang igjen med litt endringer på bryggeriet. Nå er det god stund siden siste gang. Jeg har latt prosjektet stå i hvil for å få litt oversikt over hva vi trenger å gjøre samt for å få litt erfaring med brygging der inne. Vi har nå brygget noen forskjellige øl der inne. Etter erfaringen så kan jeg konstantere at vi ikke trenger en vifte i taket over kjelene. Gjennomtrekket er såpass stort at all fuktigheten fra kokingen forsvinner igjennom taket. Det eneste jeg trenger å gjøre der er å fikse takluken litt smalere i toppen samt legge inn ventilasjonrør for lede dampen riktig vei. Ellers fordeles den opp under bølgeblikkplatene i andre etasje. Før jeg starter med den jobben så har jeg tenkt å fikse noen småting. Jeg har ikke lyst til å flytte alle tingene ut av bryggeriet før jeg begynner med de støvende arbeidene, jeg skal derfor prioritere noen enkle oppbevaringsmuligheter for å kunne bli kvitt noen av de småtingene vi har liggende der inne.

Så i går startet jeg på døren mellom bryggeriet og mitt lille verksted. Må si at jeg ble gledelig overrasket når jeg satte i gang. Arbeidene viste seg å skulle bli enklere en jeg forestilte meg. Jeg hadde tenkte å kle døren på innsiden av bryggeriet med noen gamle planker som jeg skulle slippe ned. Dette var ikke noe vits når jeg så hva som lå bak platene som var spikret på døren.

Og nå som fleste dører har to sider så fjernet jeg også platene som var på den siden som går inn i verkstedet.

Nå må jeg innrømme at planen for hvordan hyllene skal se ut er ikke helt på plass ennå. Så jeg tar en liten betenkningstid mens jeg rensker døra for spiker og litt gammel maling.

Jeg er sikker på at Naglfar hadde vært satt på havet i løpet av en dag kunne de brukt disse naglene istedenfor negler fra mennesker.

Nå som jeg fikk tenkt og fundert litt over hvordan hyllene/skapet skulle være så var det bare å sette i gang. Jeg har tenkt å kappe ut den indre rammen i dørene sånn at det kan svinges inn mot bryggeriet. Den lille rammen i midten har jeg tenkt å lage en skuffe ut av. Nå som klokken begynte å bli seint så fikk jeg bare tid til den første rammen. Som vanlig å sier noen bilder det meste.

Nå er det bare å sette i gang med selve hyllen. Har noen nye planker som jeg kjøpte til annet prosjekt med ikke fikk brukt. Jeg satte også en annen liste over og under, i disse boret jeg så hull for for bolter som skapet bruker når det skal åpnes og lukkes.

Nå som hele greie er på plass var det bare å sette igang med å sage rund rammen på døra. Nå trenger jeg heller ikke å bekymre med for at det hele faller ned når jeg kutter åpningen. Skapet er sikret som skal skal være. Nå finner jeg dessverre ikke noen flere bilder før det «endelige» resultatet.

Det mangler fortsatt noen småjusteringer i åpne/lukkemekanismen. Jeg skal også utføre en del arbeid på den siden som snur inn mot verkstedet i dag. Ellers begynner det å fungere som det skal. Blir i hvertfall fint å bli ferdig og få litt mer hylleplass i bryggeriet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *