Bryggeriet – 12. dag

Enda en vakker morgen ved Gunnustadtjenn. Ute før sola er oppe, noe annet en i går. Dagene blir kortere, men det er allikevel vakkert å se over tjernet. Dagens gjøremål blir å lage en ny ramme rund vinduet og få opp noen hyller.

Jeg starter dagen med å lage vindurammen. Som til de fleste andre ting jeg har laget enn så lenge så har jeg tiltenkt et vist materiell til de forskjellige gjøremålene. Denne gangen er den noen gamle planker som har nok stått ute i noen år før de har blitt lagt inn på låven. Jeg begynner med å fjerne de mange spikrene som sitter i vindukarmen samt fjerne termometeret.

Så er det bare å sette i gang med å måle opp plankebitene jeg har tenkt å bruke og kappe de opp og pusse. Nå ble hjørnene som var ment å være 90 grader ikke helt som tiltenkt. For å skjulene glippene fikk jeg endelig brukt opp noe skrapmetall jeg hadde spart i 5 år. Var til og med såpass rustne at jeg kunne bruke en blikksaks til å kappe det til. Manglet dessverre noen centimeter på den siste biten men det gjør ingen verdens ting.

Ser helt i orden ut. Fikk til og med på plass det gamle termometeret som jeg sa at jeg skulle sette på plass igjen i et annet innlegg.

Når vindurammen var på plass var det bare å sette i gang med neste greie. Denne gangen en liten hylle til noen stearinlys over bordet som vi skal ha inne i bryggeriet. Som dekorasjon til hylle hadde jeg spart på det ene sidepanelet til et gammelt vedovn. Det var noe slitt, mye rust og så ikke så vakkert ut. Her var det bare å få fram stålbørsten og litt sandpapir. Jeg tok også og tilførte litt svart skopuss som jeg strøk over hele panelet før jeg tilførte litt poleringsmiddel som vi ellers bruker til tyttebæret vårt (bilen). Gnidde det hele inn med en klut før jeg tok i bruk en poleringsmaskin for bil som jeg kjøpte på en loppemarked i Oslo for en måneds tid siden.

Ser ut som det funkerte greit. Fikk i hvertfall ønsket farge på panelet og ikke gir det av seg farge når mann kommer bort i det heller.

Fikk panelet på plass på veggen ved bruk av noen grove skruer før jeg begynte på selve hyllen.

Till hyllen brukte jeg noe avkapp fra rammen jeg bygde runde vinduet. Brukte også noen gamle vinkler fra gamle vinduer som jeg fant i askelaget ved bålplassen på gården.

Ble greit nok til slutt. Må nok justere selve hyllen en dag, den er litt skeiv nå ettersom bunnen stikker litt ut fra veggen. Må kappe litt av den ene planken for å det skal sitte tett mot veggen.

Maria hadde også ytret et ønske om en liten hylle til bøker. Jeg tør ikke gjøre noe annet en det frua sier og satte i gang med hyllen. Her fikk jeg bruk for en liten plankebit som jeg berget fra bålet på Midgardsblot i sommer. Var jo en fin plank og jeg var sikker på at jeg kunne bruke den til et eller annet fornuftig.

Ellers var Midgarsblot festivalen like herlig i år som i fjor, ble litt mindre bål da, men men. Legger ved et lite klipp fra festivalen som en av deltakerne har laget.

Hyllen kom på plass på kort tid. Det eneste jeg trenge var noen vinkel jern for å feste den på veggen og så ble det i tillegg noen kjettinger som jeg hengte opp mot taket. Kjettingene fant jeg i smia.

Jeg brukte så resten av kvelden i å lage lysholdere til stearinlys av gamle skrapmetall jeg tok med meg fra Langøyene tidligere i sommer. Kanskje ikke alle som vet at Langøyene i Oslofjorden har vært en gammel søppelfylling. Den er i dag en gullgruve for oss som liker å samle gammelt skrot.

Jeg kom meg ut av bryggeriet rund klokken ni denne kvelden. Ikke spist siden lunsj. Gledet meg mye til middagen, nemlig smalahove. Skulle nok tenkt på det tidligere på dagen at hodene må kokes i mer en tre timer. Det ble en sein middag på meg denne gangen. Det smakte dess bedre.

Når blir det en liten pause fra arbeidene i bryggeriet. I morgen skal jeg sette i gang med en rullende kompostbinge.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *