Bryggeriet – 15. dag

Da er en lang i bryggeriet og verkstedet over. Hadde to gjøremål i dag og det var å få skapdøren mellom bryggeriet og verkstedet noen lunde ferdig samt gjøre klare to oppbevaringsbokser på hjul som vi skal ha under bryggebordet.

Jeg startet dagen hvor jeg avsluttet i går, med skapdøren. Må si at jeg er fornøyd med de ti minuttene på slutten av hver dag som jeg bruker til opprydding av verktøy og kosting av gulv. Mye triveligere å starte en ny dag når alt er på plass og ryddet.

Jeg startet dagen med å fortsette å lukke skapet på innsiden av verkstedet. Jeg brukte så en finerplate som jeg hadde liggende etter riving av et skap. Det passet nesten på millimeteren, må bare fikse noen hjørnelister for å skjule de manglende millimeterne. Jeg tok så og delte platen i to og bruke resten til den øvre delen av skapet.

Må si det begynner å hjelpe. Det jeg trenger nå er et eller to strøk med maling, samt noen hjørnelisten. Har også tenkt å lage et lite bord som jeg har på hengsler i fortsettelse av den ene planken på verkstedsiden av døren.

Jeg sier meg fornøyd med skapet så lenge. Det mangler noen småjusteringer, en liste her og en liste der samt noen småhyller osv. Jeg skal også lage åpning i den nederste delen av døren etterhvert. Var fint å få vekk alle tingene som ligger i vasken på bryggeriet og inn i døra i hvert fall.

Nå som skapet er klart og noe av utstyret vekk fra vasken var det bare å sette i gang med neste ting på listen. Vi har tenkt å ha noen oppbevaringsbokser under bryggebordet.

Jeg tenkte jeg skulle bruke to plater som jeg tok vare på når jeg fjernet et skap på låven. Disse passet ypperlig til sitt gjøremål eller litt kapping.

Kasse to tok mindre tid, nå hadde jeg bedre plass og alt av utstyr. Var også fornuftig nok å vente med å sette på hjulene til slutt. Litt enklere å jobbe med saker og ting som ikke flytter  på seg hele tiden.

Det gjenstår fortsatt en del pussing av utsiden av begge boksene. Jeg skal også sette på hengsler og handtak osv. Men boksene fungerer bra nok til sitt bruk som de er.

Nå som jeg var så godt i gang og klokken var ikke mer en 20:00 satte jeg i gang med en liten sak som har vært i hodet en stund. Jeg må felle inn hyllen som vi har i bryggeriet. Da tjener jeg 2,5 cm takhøyde for utstyret som jeg plasserer opp på hyllen.

Da var dagen over. Jeg kunne streke ut tre ting på listen minn i dag. I morgen har jeg tenkt å få på plass luken i taket. Greit å ha den på plass for å få bedre gjennomtrekk når vi brygger samt gjøre det enklere å kunne lukke den når den ikke er i bruk

Nå blir det «meksikansk» gryte og dusj før jeg legger meg. Gleder meg til å sette i gang med nye oppgaver i morgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *